Stamboom op internet

 

Home Forums Genealogie Stamboom Software en Internet Stamboom op internet

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  jsfaber 8 jaren, 1 maand geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #15171

  jsfaber
  Sleutelbeheerder

  Je kan de stamboom op 2 manieren op internet publiceren:

  • Statische webpagina’s op een domeinnaam met hosting.
   Met bijna alle stamboom programma’s kan je een “web” export maken.
   Je krijgt dan een map met HTML pagina’s die je op internet kan plaatsen.
   Je hebt hier wel een domeinnaam en hosting voor nodig. En natuurlijk kennis van bouwen van websites. (De kosten van een domeinnaam en hosting zijn ongeveer 17 euro per jaar.)(Als je stamboom nog regelmatig wijzigt dan is dit niet handig)
  • Je stamboom in een GEDCOM bestand uploaden naar een Genealogie website.
   Met bijna alle stamboom programma’s kan je een GEDCOM bestand maken, dit is een internationaal geaccepteerde standaard voor het opslaan van Stambomen dit bestand kan je vervolgens op een genealogie website uploaden. Deze Genealogie websites zijn meestal gratis, echter vaak moet je betalen voor extra functionaliteit.

  Er zijn 2 werkwijzen:

  • Stamboom op Internet beheren en een kopie op de PC bewaren.
   In dit geval ga je vanaf het moment dat de website online staat de wijzigingen en aanvullingen invoeren op een website. Nu en dan na veel wijzgingen kan je vanaf de website een GEDCOM export bestand maken voor de backup in het stamboom programma op je PC. Vooral wanneer je nog vaak wijzgingen aanbrengt in de stamboom dan kan het handig zijn om “Online” te werken. Elke wijziging die je doet voer je in op de website. De wijzigingen zijn direct zichtbaar op internet! Deze wijzigingen kun je vanaf elke PC met een internetverbinding doen.
  • Stamboom op je PC beheren en alleen op internet publiceren ter informatie.
   In dit scenario beheer je jouw stamboom thuis met een stamboom programma op de pc. Nu en dan als er veel wijzigingen zijn geweest maak je een GEDCOM export en ga je de stamboom op de genealogiewebsite vervangen door een nieuwe versie.
   Dit is meer werk en is alleen handig als het niet noodzakelijk is dat de internet pagina actueel is en als je graag op de pc zelf werkt. Is alleen aan te bevelen als de stamboom niet vaak wijzigt.

  Welke website wordt het meest gebruikt door de vereniging voor het online zetten van je Stamboom? Is er bij meer mensen ook behoefte om gezamenlijk als vereniging een stamboom op de website te beheren? bijvoorbeeld door van veel mensen de Gedcom export van de software van de PC op internet samen te voegen?
  Welke website gebruik jij voor het online zetten van je stamboom:
  http://www.genealogieonline.nl
  http://www.geneanet.org
  http://www.geni.com
  http://www.werelate.org
  http://www.myheritage.com

  #15254

  jsfaber
  Sleutelbeheerder

  Hallo
  Een klein onderzoekje onder de grootste stamboom websites heeft de volgende gegevens opgeleverd:

  http://www.werelate.com
  Aantal individuen: 2.126.600
  Redelijk nieuw, groeit snel, Volledig gratis, op basis van wikipedia technieken van Google, word onderhouden door een vereniging en vrijwilligers. Je eigen stamboom wordt gekoppeld met de stambomen van andere gebruikers zodat er 1 grote stamboom ontstaat, hierdoor kan je heel snel je eigen stamboom aanvullen met gegevens van andere genealogen. Door een goed bronvermeldingssysteem is Werelate erg betrouwbaar. Je krijgt een e-mail melding zodra iemand iets toevoegt aan jouw stamboom.
  Doordat Dongeradeel erg goed vertegenwoordigd is in deze stamboom is deze erg geschikt voor genealogen uit deze omgeving.
  Handleiding:http://www.hvnf.nl/vragen/genealogie-group2/stamboom-software-en-internet-forum17/gedcom-bestand-uploaden-naar-stamboom-website-werelate-org-thread41.0

  http://www.geneanet.org
  Aantal individuen: 400.000.000
  Onbeperkt aantal personen, opereert Wereldwijd, gemaakt door een team mensen, basis functionaliteit gratis, voor extra mogelijkheden moet je betalen

  http://www.myHeritage.nl
  Aantal individuen: 20.000.000
  Tot 250 personen gratis, je loopt snel tegen de limiet aan en dan moet je betalen, Het is een bedrijf uit Israel, goede koppeling met de Family Tree builder software.

  http://www.genealogieonline.nl
  Aantal individuen: 15.000.000
  Wordt gemaakt door 1 persoon, Bob Coret. Gratis Onbeperkt aantal personen + 500 afbeeldingen echter akten uploaden en verhalen toevoegen en hulp moet voor worden betaald, Noord Nederland is goed vertegenwoordigd op deze stamboom pagina.

  http://www.stamboomnederland.nl
  Aantal individuen: 5.337.000
  Het is ontwikkeld door Kensas BV in opdracht van het Centraal Bureau voor Genealogie met overheidssubsidie. gratis echter niet gebruiksvriendelijk, gegevens zijn alleen als index zichtbaar op internet.

  http://www.ngv.nl
  Aantal individuen: 4.400.000
  Stamboom website van de Nederlandse Genealogische Vereniging, Alleen te uploaden echter online wijzigen niet mogelijk.

  Heeft u meer informatie of opmerkingen? plaats dit dan hieronder.
  Voor hulp bij maken van een Gedcom of uploaden hiervan mail: helpdesk@hvnf.nl
  groet Jaap-Sip Faber

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

You must be logged in to reply to this topic. Login Register