Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Jhr. de Geer – zijn leven verknoeid?

15-12-2012 @ 13:30 - 16:00

Gratis

Spreker: Dhr. P. F. Visser
Programma:

Jhr. D.J. de Geer (Groningen 1870 – Soest 1960), afstammeling in de 7de graad van Louys de Geer (Luik 1587 – Amsterdam 1652), is bekend geworden als politicus.
Via de Rotterdamse gemeenteraad, gedeputeerde staten van Zuid-Holland en het lidmaatschap van de Tweede Kamer is hij in diverse kabinetten minister geweest.
In augustus 1939 aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog vormde hij weer een kabinet. Op 13 mei 1940 week hij met koningin en regering naar Engeland uit.
Daar bleek dat hij een vrede met Hitler voorstond.
Voor de oorlog was Jhr. De Geer een gerespecteerd politicus. Hij was geacht om zijn grote kennis van zaken. Had hij last van een minderwaardigheidscomplex?
Aan zelfoverschatting leed hij niet. Bij het uitbreken van de oorlog bleek dat hij de ontwikkelingen niet meer kon volgen. Speelde zijn afkomst hier een rol?
Pieter Fokkes Visser (Schiermonnikoog 1942), oud-voorzitter van de NGV Afd. Friesland en oud-voorzitter van de Fryske Rie foar Heraldiek,
is geïnteresseerd in geschiedenis in het algemeen en in lokale en regionale historie in het bijzonder. Ook was hij burgemeester van de gemeentes Westdongeradeel en Kollumerland c.a.
Hij publiceert regelmatig over de geschiedenis van Schiermonnikoog in het orgaan van de Cultuur Historische Vereniging ’t Heer en Feer aldaar. Tevens is hij lid van de Historische Vereniging Noordoost Friesland en publiceert hij in De Sneuper met enige regelmaat korte verhalen.

Gegevens

Datum:
15-12-2012
Tijd:
13:30 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

NGV afdeling Friesland
Site:
www.historischcentrumleeuwarden.nl

Locatie

HCL
Groeneweg 1
Leeuwarden, Netherlands
 Posted by at