Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: “Het Boek van de Ee“, door Erik Betten

18-11-2014 @ 20:00 - 22:00

Gratis

Journalist, historicus en auteur van “Het boek van de Ee” Erik Betten zal tijdens deze lezing onder meer ingaan op onderwerpen als het ontstaan van de Dokkumer Ee, haar belangrijke rol van waterweg en economische levensader voor de regio en de bedrijvigheid op en aan de Ee/het Grootdiep. Ook haar rol in het dagelijks leven van de lokale bevolking komt aan bod.

Er wordt door Erik Betten via onverwachte zijtakken verbinding gelegd met bijvoorbeeld de Ee in de beeldende kunst en in ‘bevroren toestand’; tevens wordt verteld over de rol van de rivier in de (Friese) literatuur. Ook de immense rijkdom aan natuur rondom de Ee wordt nader belicht.

Aan de hand van een indrukwekkende presentatie laat de auteur zien wat er aan steden, dorpen, monumenten en landschappelijke elementen te ontdekken valt bij een tocht over de Ee van Leeuwarden naar Dokkumer Nieuwe Zijlen.

Tot slot licht de spreker een tipje van de sluier op hoe het eeuwenoude systeem van waterverbindingen in Noordoost-Fryslân, het oude Oostergo, hersteld kan worden.

Na afloop van de lezing zal er ruimschoots gelegenheid zijn voor het publiek om vragen te stellen aan de auteur.

U bent als donateur van harte welkom intree gratis .

Aanmelden kan per e-mail: info@oud-dockum.nl

Gegevens

Datum:
18-11-2014
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
www.oud-dockum.nl

Organisator

Stichting Oud Dockum
E-mail:
oud-dockum@kpnplanet.nl
Site:
www.oud-dockum.nl

Locatie

Doopsgezinde Kerk
Legeweg 14
Dokkum, Nederland
+ Google Maps
Site:
www.oud-dockum.nl
 Posted by at