Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Argentijnse Avonden (Tres Arroyos)

10-05-2012 @ 19:30 - 21:30

€5

Op donderdag 10 mei is de populaire reisboekenauteur Carolijn Visser te gast in Tresoar Leeuwarden. Zij geeft daar een lezing over haar nieuwste boek Argentijnse avonden, een verbazingwekkend familieverhaal over de geschiedenis van de Hollandse consul Ida van Mastrigt, dat de lezer de halve wereld over voert. De avond begint om 19.30 uur. De entree is € 5,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Selexyz De Tille.

Argentijnse avonden
Ida’s vader Rinus stapt in de crisisjaren van de vorige eeuw op de fiets om zijn geluk te beproeven in Nederlands-Indië. Hij bouwt daar een bestaan op met zijn Rotterdamse verloofde, maar wordt vervolgens door de Japanners geïnterneerd. Na de oorlog vindt hij zijn vrouw terug aan de zijde van een andere man. Ida en haar zusje worden op de boot terug gezet, en gaan bij hun grootouders wonen.
Daarna wil Rinus een nieuw leven opbouwen in Argentinië en de meisjes moeten mee. Ida is dan 10 jaar. In de Hollandse kolonie van Tres Arroyos, vijfhonderd kilometer ten zuiden van Buenos Aires, worden zij liefdevol opgenomen door de gereformeerde nazaten van Hollandse en Friese volksverhuizers. Ida trouwt met een van hen, wordt boerin, brengt vier kinderen groot en vervult daarnaast de functie van consul. Zestig jaar later ontvangt zij in die functie de Koninklijke familie die zij met trots langs de Hollandse school, kerk en coöperatie van Tres Arroyos mag rondleiden.

Carolijn Visser
Carolijn Visser (1956) reist al jaren de wereld rond. Zo trok ze onder andere naar China, Midden-Amerika, Vietnam, Estland en Tibet. Op een treffende wijze vertelt zij over het land en haar ontmoetingen met mensen die zich vaak onder barre omstandigheden staande weten te houden. In 1982 debuteerde ze met het boek Grijs China en publiceerde daarna talloze reisverhalen als Buigend bamboe, Hoge bomen in Hanoï, Uit het moeras, Tibetaanse perziken en Miss Concordia. Vrouwen in den vreemde.

Organisatie: Werkgroep Studium-Generale Friesland
Kaartverkoop: Boekhandel Selexyz De Tille, Ruiterskwartier 173, Leeuwarden

Zie voor het verhaal van Don Diego Zijlstra, een Friese pionier uit Dokkumer Nieuwezijlen in Tres Arroyos, ons blogartikel.

Gegevens

Datum:
10-05-2012
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Organisator

Werkgroep Studium-Generale Friesland

Locatie

Tresoar
Boterhoek 1
Leeuwarden, Netherlands
 Posted by at