Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cultuurhistorische boottocht Leeuwarden-Gaarkeuken

20-10-2012 @ 09:00 - 17:00

€25

De gemeenten Boarnsterhim, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, het Historisch Centrum Leeuwarden, Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd, de provincie Fryslân en het Wetterskip Fryslân organiseren op zaterdag 20 oktober 2012 weer een cultuurhistorische boottocht. Dit keer gaan we de grens over: de tocht gaat vanuit Leeuwarden naar het Groningse Gaarkeuken en dan vanuit Grijpskerk met de trein terug naar Leeuwarden.
De doelgroep bestaat vooral uit bestuurders en leden van lokaalhistorische werkgroepen en verenigingen. Aan boord zal een aantal korte lezingen (waarvan sommige in het Fries) worden gegeven over de cultuur, de geschiedenis en het landschap van het gebied langs de route. Onder meer zal er gesproken worden door archeoloog Evert Cramer en sociaal geograaf Meindert Schroor. De boot zal onderweg aanleggen bij Suwâld en Gerkesklooster.

De deelnemerbijdrage is € 25,-. Dit is inclusief, koffie en thee en de lunch aan boord en de treinreis naar Leeuwarden.

De raderboot ‘Frisian Queen’ vertrekt op 20 oktober om 09:00 uur (precies) vanaf de Snekerkade in Leeuwarden (bij de Verlaatsbrug / achter de AEGON). Daar in de buurt is ook voldoende gelegenheid om (betaald) te parkeren. Met de trein zijn we aan het eind van de middag weer terug in Leeuwarden.

Let op: Vanwege de dorpswandeling en de wandeling van de boot naar de trein is het noodzakelijk dat u goed ter been bent.

Aanmelden kan bij het Historisch Centrum Leeuwarden via historischcentrum@leeuwarden.nl (of telefoonnummer 058-2332350) én door het overmaken van € 25,- op rekeningnummer 84 56 576 ten name van ‘Aed Levwerd’ onder vermelding van ‘boottocht 20 oktober’. Uw aanmelding is pas definitief zodra de betaling is ontvangen. Gezien het beperkt aantal plaatsen op de boot geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt.

Gegevens

Datum:
20-10-2012
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:

Locatie

Verlaatsbrug
Snekerkade
Leeuwarden, Netherlands

Organisator

De gemeenten Boarnsterhim, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, het Historisch Centrum Leeuwarden, Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd, de provincie Fryslân en het Wetterskip Fryslân
E-mail:
historischcentrum@leeuwarden.nl
 Posted by at