Boeken

 

In de loop der jaren zijn er vele boeken uitgegeven die betrekking hebben op de geschiedenis van plaatsen in Noordoost Friesland of families uit deze streek.
Deze boeken worden vaak in eigen beheer in een kleine oplage gedrukt en blijven daardoor voor velen onbekend.
Toch zijn er diverse titels die ook voor niet direct betrokkenen interessant kunnen zijn. Of omdat pas jaren nadat het boek was verschenen aan een geschiedkundig of genealogisch onderzoek werd begonnen.
Menig lid van onze vereniging heeft al een boek uitgegeven of zal dat in de nabije toekomst doen.
Sommige boeken zijn in het Nederlands, maar ook diverse in de taal van de streek, het Fries.
Op deze pagina proberen we een duidelijk beeld te geven van de inhoud van het boek en de bestelmogelijkheden. Zo veel mogelijk bieden we de mogelijkheid dit via e-mail of een hyperlink direct bij de auteur of uitgever te doen. Mocht een boek niet meer te bestellen zijn dan zullen we verwijzen naar bibliotheken of personen die inzage kunnen verlenen.
Bijna alle titels zijn aanwezig in het archief van de Historische Vereniging Noordoost Friesland op het Streekarchief te Dokkum. 
Voor onze leden is het door de vereninging zelf uitgegeven boek, gebaseerd op interviews met oudere inwoners van onze regio, Op de Praatstoel 2, een aanbeveling waard. Slechts 10 euro, incl. portokosten in Nederland, voor meer dan 400 pagina’s hardcover boek met vele unieke oude foto’s.

Doorzoek de pdf’s van de boeken via de optie Ctrl+F en vul dan bv de naam van uw voorouder of plaatsnaam van interesse in. U ziet dan gelijk of ze in het boek voorkomen en hoe vaak.
Zie voor de Namenregisters en Indexen op de boeken de speciale pagina Indexen.
Tevens bieden we onze leden de mogelijkheid om via een vraag- en aanbodrubriek boeken te kopen of verkopen. Stuur hiervoor een e-mail met de gegevens van het boek. (Voor adressen, zie rubriek Contact).

Genealogie:

Te koop Gevraagd:

    • Geschiedenis van Dokkum.

Graag reactie via email.U kunt ook oude boeken zoeken in de database van Nederlandse antiquariaten. Klik hier.

 Posted by at 22:04