OosterNijkerk, LytsEin rond 1910

 
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #15255
  jsfaber
  Sleutelbeheerder

  Hallo, Iemand uit Oosternijkerk weet te melden dat deze foto in het boekje “Oud Oosternijkerk” staat op pagina 189. Er is in dat boek ook een uitleg bij de foto. Na enig even Google zoeken onderstaande link gevonden:
  http://www.dorpsarchieven.nl/dorp/archief_item.php?dorpen_id=39&archief_id=2318
  Citaat uit boekje:
  Deze foto is van omstreeks 1911, aan de linkerkant van De Lyts Ein is dan al een aantal huizen gebouwd. Het eerste links is van meester Gaasterland, hij staat zelf op het bruggetje (met de bolhoed). Vrouw en kind (?) staan dichter naar het huis toe.
  Het derde en vierde huis vanaf links zijn van woning en timmerwinkel van Faber en later Kingma, de deuren horen bij de “trochreed” van de herberg-timmerwinkel van Jousma.

  Groet Jaap-Sip Faber

  #15256
  jsfaber
  Sleutelbeheerder

  Hallo,
  De gegevens uit het boekje “Oud Oosternijkerk” blijken waarschijnlijk niet te kloppen. Het is waarschijnlijk toch niet Meester Gaasterland. Mensen in Oosternijkerk zijn intussen bezig om te achterhalen wie het wel zijn.
  groet Jaap-Sip Faber

  #15257
  Jan Barwegen
  Deelnemer

  Beste heer Faber,
  gelukkig 2012.

  De website was mij bekend. Een mooi initiatief waar echter maar een paar feitjes op staan. Volgens mij is de info van de foto die daarop staat afkomstig van Reinder Tolsma.
  Ik ben zeer benieuwd of er nog Nytsjerksters zijn die meer weten. Ik wacht af

  Groet Jan Barwegen

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.