KOLLUMER LAWNTENNISCLUB

 
 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op door .
 • Aanmaker
  Onderwerp
 • #15214
  Britta
  Deelnemer

   Mijn oma, Henderika Wilhelmina Zondag, staat op deze foto. Ze woonde van ca. 1896 tot 1923 in Kollum waar haar vader gemeente-architect was. Ze heeft een tennisracket in haar hand en is waarschijnlijk lid van de net opgerichte club. Achter op de ansichtkaart, want dat is het, staat geschreven “opening der “Kollumer Lawntennisclub” 21 mei 1921″. Weet iemand meer van de oprichting van de club en of daar nog documenten van zijn ?
   x793l-Tennisclub-Kollum.jpg

  4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
   Antwoorden
  • #15292
   Arjen Dijkstra
   Moderator

    Ik heb even gekeken op de site archiefnet. Daar staat onder archieven van Kollumerland C.A., 1181 Statuten, reglementen, jaarverslagen van verenigingen, 1867-1929. 1 omslag. Ook vermeld: – Kollumer Lawntennisclub Hurry up, 1905. Even contact opnemen met het archief van de gemeente Kollumerland dus: mw. A.Talens; doorkiesnummer 0511 – 458814 voor zowel historisch als genealogisch onderzoek.

    #15294
    Britta
    Deelnemer

     Beste Arjen,

     Bedankt voor de tip. De volgende keer dat ik in het noorden ben, dus maar naar Kollum. Eens kijken of oma nog meer sporen heeft nagelaten !

     Met vriendelijke groet,

     Britta

     #15296
     Hans
     Sleutelbeheerder

      Beste Britta,

      Als er nog aanvullende informatie is/namen naar boven komen is het wellicht leuk om de foto met tekst in ons blad De Sneuper te plaatsen. Dan graag mailen via ons info@ adres.

      Groetnis, Hans

      #15302
      Britta
      Deelnemer

       Beste Hans,

       Inmiddels heb ik op de website van de Kollumer tennisclub de betreffende foto aangetroffen met alle bijbehorende namen. Ik kan je het lijstje met namen natuurlijk even mailen, maar je kunt hem zelf, met overleg dat is denk ik wel zo aardig, ook van hun website plukken http://www.ktckollum.nl/nieuws/Actueel-nieuws/namen-oprichtingsfoto-bijna-allemaal-bekend.
       Het archief van de tennisclub ga ik in de toekomst wellicht nog eens in Kollum bekijken om na te gaan of er meer info is te vinden over Riek, maar dat is niet eenvoudig omdat het archief maar op twee momenten in de week open is en de betreffende ambtenaar niet te verleiden was om wat dat betreft een uitzondering te maken voor een bezoeker uit Maastricht.

       Met vriendelijke groet,

       Britta

      4 reacties aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.