De heer Zijlstra vraagt uw aandacht voor schoolfoto’s

 
 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op door .
 • Aanmaker
  Onderwerp
 • #362
  Admin
  Sleutelbeheerder

   De heer Zijlstra vraagt uw aandacht voor schoolfoto’s van de lagere school van Munnekezijl rond 1920 en 1922. Hij is in het bezit van deze klassefoto’s en een afdruk uit de krant van de klas van 1908.
   Als u een familielid herkent en een goede afdruk van de foto wilt bestellen stuur dan een email naar de redactie van de Sneuper.
   Op de foto van ca. 1920 (klikt u hier voor de foto) staan links van het bord de zusjes Trijntje en Auktje Zijlstra uit Kommerzijl. Zij staan ook op de foto van ca. 1922 waar tevens hun broers Bauke en Douwe op staan.
   Naast enige leden van de families Zijlstra en Haaima zijn er nog enigen onbekend op de foto van ca. 1922. Wie vult de vraagtekens in ?
   Bovenste rij v.l.n.r. Meester Van Dellen, Siets Veenstra, Trien Veenstra, Auktje Zijlstra, Trijntje Zijlstra, Juf Trien de Vries, Douwe Zijlstra, Juf Van Riet, Bauke Zijlstra, Meester Nienhuis.
   Tweede rij van boven, vanaf links: Trui Smedes, Gerben Veenstra, Lammert Bremer, Trientje Bremer, Hongaars meisje Lenka, Lammert Haan, Jan Kok, Nienhuis jr.
   Midden (met witte kraag): ?, Anne Meinema, Tjalling Kok, Louwe Haaima
   Voorste rij: Kaye Stuursma, ?, Jan Meinema, ?, Jakobus Haaima (met bord), Piebe Haaima, Rein Zuidema
   Van deze school werd op 13 september 2003 een reunie in Munnekezijl gehouden:
   13.00 uur ontvangst gasten
   14.00 uur opening
   14.15 uur tentoonstellingen,film,bezoek molen en kerken.
   16.00 uur receptie
   18.00 uur gelegenheid iets te eten
   19.30 uur avond programma met optreden tida kira
   22.30 uur sluiting.
   zondag 14 september werd er een gezamelijke kerkdienst gehouden in de tent.
   Er is een jubileumboek ‘Met het “oegh” op de toekomst’ uitgegeven, schrijver M. Rispens, drukkerij Trion-G.A.C. te Kollum. Hierin staan ook vele schoolfoto’s, waaronder die van 1922 en 1908.
   Kijkt en klikt u hier voor de foto van ca. 1922. Reacties naar het emailadres van de vereniging (zie rubriek Contact voor de meest recente gegevens).

  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.