okt 312023
 

Op donderdag 26 oktober 2023 overhandigde directeur-conservator Hans Groeneweg de nieuwe stadswandeling langs de Dokkumer huisnamen aan wethouder Hanneke Jouta. Deze wandeling werd gemaakt door Museum Dokkum in samenwerking met Piet de Haan, redacteur van De Sneuper, en Stadsontwikkelingsmaatschappij Dokkum (SOM) ter gelegenheid van de Alternatieve Open Monumentendag 2023.

Het huisnamenproject is een actie om oude huisnamen terug in het stadsbeeld van Dokkum te brengen. De reeds aanwezige huisnamen zijn nu aan elkaar verbonden door een stadswandeling. Deze wandeling vertelt onder andere over de geschiedenis van de panden en de huisnamen. De folder is verkrijgbaar bij Museum Dokkum, Diepswal 27 in Dokkum.

Overhandiging stadswandeling door Hans Groeneweg aan Wethouder Hanneke Jouta in Museum Dokkum.
V.l.n.r.: Hans Groeneweg, Aaltje de Vries, Onno Loonstra, Hanneke Jouta en Piet de Haan.
Huisnamen wandeling Dokkum
Tekst folder bij Huisnamenwandeling Dokkum
 Posted by at 15:25

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.