aug 102023
 

Uit een persbericht van Tresoar: Van Drukkerij Horstman in Assen heeft Tresoar een uniek fotoalbum gekregen. Het album bevat prachtige foto’s van Sigarenfabriek “De Nijverheid” in Dokkum, opgericht in 1904.
Dit bedrijf annex groothandel van de firma S. Bouma was gevestigd in het gelijknamige pakhuis aan het Grootdiep. Bouma liet in 1933 een villa voor zichzelf bouwen naast de fabriek, aan het Zuiderbolwerk 99. Het album, dat ongedateerd is, is gemaakt voor de bouw van de villa. De foto’s, gemaakt door fotograaf Breitschat uit Kollum, geven een haarscherp beeld van het bedrijfsproces in de fabriek.
De redactie van De Sneuper zal een artikel over deze sigarenfabriek en het foto-album voorbereiden voor publicatie.

 Posted by at 16:30

  2 Responses to “Fotoalbum van Sigarenfabriek “De Nijverheid” in Dokkum geschonken aan Tresoar”

  1. Heel mooi natuurlijk.
    Maar waarom is deze fotoboek naar Tresoar in Leeuwarden gegaan?
    Volgens mij ligt het beter op zijn plek in het streekarchief van Noardeast-fryslan in Dokkum.

     

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.