okt 222022
 

Vele van onze leden zijn ooit begonnen met genealogie als hobby. Vaak nog met veel fotokopieën en vellen getypte en geprinte tekst.

Sinds enkele jaren hebben we echter ook de mogelijkheid om, gekoppeld aan onze eigen verenigingswebsite HVNF.nl, online, uw genealogie bij te houden.
Op de website staat 1 grote gezamenlijke stamboom waar meerdere mensen tegelijk gezamenlijk aan werken om deze steeds completer en uitgebreider te maken.
Er zitten al 263.000 personen in de stamboom, allen uit Noordoost-Friesland of daaraan gelinkt.
Er is dus grote kans dat u enkele van uw voorouders terugvindt in deze stamboom en na aanmaken van een account kunt u zelf voortborduren op de bestaande gegevens.
Met deze manier van werken proberen we te voorkomen dat meerdere mensen hetzelfde onderzoek nog een keer doen. 1x uitzoeken en invoeren en het is voor iedereen zichtbaar.

In de stamboom staan ook bijna 5000 foto’s en documenten die vaak gekoppeld zijn aan personen of woonplaatsen. Ook hier kunt u zelf aan bijdragen.

We kunnen ons voorstellen dat dit in eerste instantie wat ingewikkeld en omslachtig lijkt, maar dat valt in de praktijk nogal mee en u kunt altijd om hulp vragen als het even niet lukt.

U kunt de volgende stappen nemen:

  • Ga naar de website hvnf.nl en ga in het menu naar Login/Registreer en kies op deze website de onderste Registreer optie, vul in het invulformulier de verplichte velden in (met een sterretje), de rest is optioneel. En klik op Verzenden.
  • De beheerder van de website krijgt nu uw verzoek, na een controle of het geen spam is wordt uw account goedgekeurd en u wordt via de mail hiervan op de hoogte gebracht.
  • Ga weer op de website naar Login/Registreer en kies nu de onderste Login link. Op de nieuw geopende pagina kunt u inloggen met de door u aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord.
    (Als het inloggen niet lukt kunt u op diezelfde pagina uw e-mail adres invullen bij het veld “Uw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten”)
  • U komt nu op de beheer pagina van uw account en vanaf hier kunt u zoeken naar personen, families, woonplaatsen, of Media (foto’s). Probeer eerst een familielid te vinden en bekijk waar u gegevens aan kunt vullen. De werking wijst zich verder vanzelf.

Mocht u er toch niet uit komen stuurt u dan een email naar genealogie apestaartje hvnf.nl

Wij helpen u graag verder op het genealogische pad!

Zoekscherm genealogie screenshot HVNF
 Posted by at 20:33

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.