dec 072021
 

Een boek over een grootse nationale herinnering.

Een boek – precies 25 jaar na dato – over een onvergetelijk evenement en over mooie sport natuurlijk. Maar vooral een boek over een volksfeest dat niet alleen de Friezen blij maakte, maar destijds het hele land. Op die historische datum, 4 januari 1997, de dag van de laatste Elfstedentocht.
Op iedere pagina proeft de lezer de spanning en magie van de tocht der tochten. Uiteraard ontbreken de uitslagen en andere statistieken van alle Elfstedentochten niet, inclusief historische foto’s van ver voor 1997.
Het klapstuk: De belofte van het huidige Elfstedenbestuur dat men klaar is voor een volgende tocht. Nu het ijs nog!

Geestelijke vader van het boek is Thomas Sijtsma, geboren in Dokkum. Hij voerde het boekplan uit met Wessel Penning, chef bij het AD en Rennie Rijpma uit Oentsjerk, hoofdredacteur van het AD.

In het boek zijn vele verhalen te lezen over Dokkum en over die memorabele dag. Van ervaringen van Henk Angenent, Evert van Benthem en Klasina Seinstra tot columns van onder anderen Erben Wennemars en Ireen Wüst (wier familie Duits-Dokkumer roots heeft).

⁠Het boek verschijnt op 17 december 2021 en wordt hierna direct verzonden.

Bestellen via de webwinkel van het Algemeen Dagblad.

 Posted by at 16:08

  2 Responses to “Boek ‘De Elfstedentocht van ’97’ met Dokkum op cover”

  1. In de uitzending M 4 Jan 2022 zag ik beeldmateriaal uit 1997 waarbij ik ook mijn vader voorbij zag schaatsen tijdens de 11 -steden tocht. Heb interesse in een kopie van het beeldmateriaal. Helaas is mijn vader datzelfde jaar in okt overleden.

     
  2. Morgen, 4 januari wordt de hele dag de Elfstedentocht 1997 op televisie herhaald. Misschien kunt u dat opnemen.

     

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.