okt 102021
 

Zaterdag 9 oktober 2021 werd de najaarsbijeenkomst in De IJsherberg in Dokkum georganiseerd. Ruim zestig leden waren present.
Voorzitter Haije Talsma opende de vergadering en heette alle leden van harte welkom. Hij bedankte de afgetreden bestuursleden Hoekstra en Dijkstra voor hun jarenlange inzet. De ochtend stond in het teken van de ledenvergadering.
Penningmeester Dick Bronck en secretaris Jan de Jager kwamen aan het woord over de jaarrekening (de kascommissie verleende decharge) en de organisatie van de ledendag.
Daarna kwam Piet de Haan van de redactie aan het woord. De Sneuper wordt nu via de drukker verzonden. De vereniging heeft 736 leden. Een prachtig ledental!
Tevens werd er na negen jaar afscheid genomen van Jacob Roep als redacteur van De Sneuper. Hij volgde in 2012 Eimert Smits op. Hij zal op de achtergrond een aanspreekpunt voor vragen over Ameland blijven.
Daarna volgde er een lunch. Leden konden na bijna twee jaar eindelijk fysiek bijpraten onder het genot van een ’traditioneel’ broodje kroket.
Om 13:30 uur konden de leden het middagprogramma volgen. Dit bestond uit een bezoek aan Museum Dokkum, het Streekarchief HICNOF of een stadswandeling onder leiding van Piet de Haan of Jan de Jager. Dit laatste was geen straf gezien het prachtige weer. Rondleidingen in Dokkum zijn ook te boeken via Museum Dokkum.
Om 15:00 kwamen de leden weer bijeen voor een afsluitend bakje koffie en thee. Er werd op een geslaagde dag terug gekeken.

Op zaterdag 6 november staat het volgende evenement op de planning: de genealogische contactdag van Fryslân in Tresoar en Historisch Centrum Leeuwarden. Ook onze vereniging is dan vertegenwoordigd, met stand 19. Graag tot ziens! [Foto’s: Jacob Roep]

Piet de Haan geeft toelichting op de stadswandeling door Dokkum
Voorzitter Haye Talsma spreekt
Leden HVNF op terras IJsherberg
Piet de Haan tijdens stadswandeling over Druivenstraatje bij pand waar de Vergulde Pauw uithing
Nykle Dijkstra vertelt over pand aan Diepswal van Dokkumer zeeheld Hinxt, gevelsteen zwarte hengst
Geboortehuis van dominee Durk Postma in Dokkum die naar Zuid-Afrika emigreerde
Voormalige stadsboerderij van Dokkum
Info over Durk Postma, stichter van de Zuidafrikaanse gereformeerde kerk
 Posted by at 10:12

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.