jul 012020
 

Hallo allemaal,

Door de Stichting Erfskip Terpdoarpen werd aan het bestuur van de Historische Vereniging Noordoost-Friesland de vraag gesteld of wij onderdak zouden kunnen en willen bieden aan de website die door hen al 15 jaar wordt beheerd. Deze website bevat alle historische gegevens van de inwoners van Ferwerderadiel. Niet alleen genealogie maar ook veel foto’s.

Wij hebben als bestuur onze medewerking toegezegd met daarbij de kanttekening dat we de database dan verder willen vullen met alle inwoners van Noordoost-Friesland. Wij denken dat het een onderdeel van onze website kan worden dat veel toegevoegde waarde voor onze leden heeft. Bovendien wordt op deze wijze voorkomen dat vele jaren werk door de beheerders van de website Stichting Erfskip Terpdoarpen teloor gaat.

De integratie van de Stichting Erfskip Terpdoarpen site naar HVNF is inmiddels zover gevorderd dat het tijd wordt u daarover bij te praten.

De belangrijkste vordering is dat onze Webmaster het voor elkaar heeft gekregen de website volledig op te nemen in de website van HVNF.  Dat is niet niks en verdient dan ook een gróót compliment. Chapeau, Webmaster Faber!

Wilt u een kijkje nemen dan gaat u naar https://www.hvnf.nl alwaar u een nieuwe rubriek aantreft genaamd “Genealogie“. Daar is nu alles ondergebracht. Wij zijn nog bezig met het gladstrijken van wat rimpels, maar dat zal geen structurele gevolgen hebben. HVNF heeft inmiddels een eigen (software)exemplaar aangeschaft voor beheer. De webmaster heeft het bestand opgeslagen voor back-up doeleinden.

Hoe nu verder?

De basis is gelegd waarop langzaam maar zeker het geheel uitgebreid kan worden. Zo kunnen er nieuwe stambomen toegevoegd worden en daar willen we eerst maar mee beginnen.
Wij denken eraan om als proef de stamboom van onze Webmaster te importeren. Hij zal, behoudens de beheerder, als enige toegang hebben tot deze stamboom waarna hij foto’s, documenten en dergelijke kan toevoegen en koppelen aan personen in zijn database. Mocht deze proef slagen, en dat ligt wel in de lijn der verwachting, dan kunnen voorts andere leden  van de vereniging uitgenodigd worden hun stamboom te plaatsen en daarmee aan de slag te gaan.
Deze stambomen zullen wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om, met alle respect, wildgroei te voorkomen. Denk daarbij aan een minimum aantal personen, geen losse individuen, geen nog in leven zijnde personen e.d. 

Stichting Erfskip Terpdoarpen (SET)

Per 1 juli is op de website van SET een permanente doorlink (zgn. 301 – redirect) geplaatst. Dit betekent dat bezoekers van de site automatisch worden doorgezet naar de HVNF site. Zoekmachines die 24/7 het Internet afstruinen komen daar dan ook terecht. Deze situatie zal tot 1 januari 2021 duren omdat per die datum de webhosting zal worden opgezegd en de stichting bij de Kamer van Koophandel zal worden uitgeschreven. Daarna is het alleen nog maar HVNF.

Tot zover. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van de Historische Vereniging Noordoost-Friesland

 Posted by at 23:15

  2 Responses to “Stichting Erfskip Terpdoarpen integreert in HVNF.nl”

  1. Wat geweldig om de sites samen te voegen. Beide hebben heel veel informatie. Succes met het werk dat er bij komt kijken.
    Hartelijke groet,
    Hilda Bouta

     
  2. Reageer:

     

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.