mrt 172020
 

Geachte leden van de Historische Vereniging Noordoost Friesland,

We hadden voor 18 april een ledenvergadering gepland en deze reeds op internet gezet.

Ook was er een inlegvel  voor “Sneuper 137” met daarop het programma, alle gegevens en de mogelijkheid om u aan te melden.

De tijden zijn echter veranderd en doordat we ook nog wat strubbelingen hadden met het verzenden van Sneuper 137 op de nieuwe wijze, had het bestuur vandaag, 17 maart 2020, nog de kans om eens goed na te denken.

Op dit moment worden veel activiteiten afgelast i.v.m. maatregelen rond het Covid-19 virus. Dat gaat door tot en met, in ieder geval, 6 april. De vooruitzichten zijn echter niet goed en één en ander zou ook best nog wel eens langer kunnen duren.

Het bestuur heeft daarom besloten om de ledenvergadering van 18 april niet door te laten gaan.

Argumenten zijn:

  • De meeste leden van ons zitten wat meer in de risico hoek.
  • We verwachten dat veel mensen zich op dit moment niet willen aanmelden waardoor we een lage opkomst krijgen.
  • Onze verwachting is dat 6 april wel eens eind april of nog later kan worden waardoor we alsnog moeten zeggen dat e.e.a. niet doorgaat.
  • Er zijn belangrijker dingen in het leven dan een ledenvergadering die we ook best in het najaar zouden kunnen houden. We willen geen onnodig risico nemen.
  • 10 oktober is onze najaarsvergadering gepland. We hebben reeds een locatie, ( onder voorbehoud ), aan de Seedyk boven Marrum. (Seedykster toer)

Het bestuur vind het jammer dat we dit besluit moeten nemen maar denken en verwachten op ieders begrip te kunnen rekenen.

Op de agenda stond het afscheid van de bestuursleden Johannes Dijkstra en onze secretaris Ciska Hoekstra. Wij hebben een nieuwe kandidaat bestuurslid gevonden in de persoon van Nico Douma uit Dokkum.

Wij gaan er van uit dat het géén probleem is dat dhr. Douma alvast meewerkt in het bestuur en dat we de officiële benoeming en ook het afscheid van de 2 zittende bestuursleden op 10 oktober formeel kunnen afhandelen.

Uiteraard blijft er de mogelijkheid voor het indienen van namen voor een andere kandidaat. Er vertrekken 2 dus blijft er eventueel wat ruimte.

Uiteraard hoort u zo snel mogelijk van ons als wij een nieuw plan hebben gemaakt.

Wij wensen u allen veel gezondheid toe in de komende tijd en hopen u in het najaar weer te kunnen ontmoeten.

Met een vriendelijke groet van het bestuur,

Haije Talsma

Voorzitter HVNF

 Posted by at 14:28

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.