okt 052019
 

Ondanks (of dankzij?) het stralende fietsweer wist een groep geinteresseerden zondagmiddag 22 september jongstleden de ‘Opgong’ naar de eeuwenoude Sint Vituskerk van Wetsens te vinden voor een genoeglijke en boeiende middag.

Vituskerk

Voor de start van het culturele seizoen 2019 – 2020 verzorgde het Fries Historisch en Cultureel centrum Tresoar een Friestalige ‘lezing’ met beeld en geluid in twee delen.
Directeur Bert Looper nam de toehoorders op een prikkelende manier mee langs de geschiedenis en de ontwikkeling van de ‘Friese identiteit’.
Siem van der Woude, teamleider Onderzoek, vertelde van de grote verscheidenheid aan ‘schatten’ in de collectie en archieven van Tresoar. Van de oude Wetsenser adel, de Jaerla’s, het Jaerla aardappelras tot Wetsenser auto kentekens en een Easterlittense ‘paaltjes affaire’

Siem vd Woude

De bijeenkomst werd omlijst met sfeervol orgelspel door Anne de Bruijn op het kerkorgel van de (Groninger!) Gebr. Van Vulpen. Met een laatste blik op de tentoongestelde schilderijen van Jan Jansma van verschillende Waddenlandschappen en een vrijwillige ‘duit’ in de originele collecte ‘pong’ eindigde een geslaagd samenzijn.

Voor een overzicht van het nieuwe programma 2019 – 2020: http://www.vituskerk.nl of facebook @Vituswetsens.

Orgelspel in Vituskerk Wetsens
 Posted by at 13:07

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.