aug 032019
 

Op zaterdag 27 juli werd in de kerk van Westernijtsjerk bij Marrum de replica van het rouwbord van Titia van Burmania onthuld. Het rouwbord bleef bewaard en is in bezit van het Fries Museum.

Titia Jippes met cover komende Sneuper

Het ruitvormige bord is echter in te kwetsbare staat om uitgeleend te worden waarop besloten wer om een replica te maken. De beschildering van het replica bord is uitgevoerd door heraldiek-kenner Jelle Terluin uit Beetsterzwaag met advies van restauratie- en kunstschilder Randolph Algera, die ook de belettering voor zijn rekening heeft genomen.

Rouwbord

In een goed gevulde kerk vertelde Jelle Terluin op een boeiende wijze over de totstandkoming van dit rouwbord en de betekenis van rouwborden.
Titia Jippes – De Boer, lid van de plaatselijke commissie Westernijtsjerk, schetste daarna het korte leven van haar naamgenote Titia van Burmania. In het septembernummer 2019 van De Sneuper zal een artikel over Titia van Burmania verschijnen. Tevens siert zij de cover van dit nummer.

Mocht u nog geen lid zijn van onze vereniging en voortaan elk kwartaal ook ons mooie ledenblad De Sneuper willen ontvangen, meld u dan aan als lid voor slechts 15 euro per jaar.

 Posted by at 11:09

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.