mei 212019
 

Speciaal voor de première van TITUS is het moderne standbeeld van Titus Brandsma in het park bij de Bonifatiuskapel in Dokkum helemaal opgepoetst en in de was gezet. In 2004 is de moderne bronzen sculptuur van Titus Brandsma door beeldhouwster Natasja Bennink gemaakt in opdracht van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Betekenis beeld

Dit is niet zomaar een beeld, maar een verbeelding van Titus’ eigenschappen als herkenbaar mens:  kwetsbaar en sociaal; een monnik en een man van de praktijk in het leven. Geen heilige op een sokkel, maar een mansfiguur met genegen hoofd en staand met blote voeten op de grond.    

Natasja Bennink bij beeld Titus Brandsma

Titus nu ook in de kapel

Tijdens de muziektheatervoorstellingen in de kapel is een voorstudie van Natasja van de bronzen kop van Titus voor bezoekers te zien in de entree van de kapel. ,,Hij mag er tijdens de voorstellingen van TITUS staan van mij. Is Titus zelf toch ook een beetje aanwezig’’, zegt Natasja Bennink. Het beeld van Titus Brandsma was een van haar eerste grote kunstwerken.

De nieuwe Nederlandse theaterproductie TITUS is te zien van 31 mei tot en met 10 juni in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Voor meer informatie en kaarten, zie www.titus2019.nl

Foto: Bote Sape Schoorstra

 Posted by at 15:10

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.