okt 182018
 

Volgende maand verschijnt er een boek over Oostdongeradeel in de oorlog. De auteur, ons lid Reinder Postma en Omslag boek Oostdongeradeel in de oorlog 1940-1945 Reinder Postmazijn vrouw Yvonne, publiceerden eerder over de oorlogsjaren in Kollumerland en Dokkum.

Over het boek
Wat gebeurde er in Oostdongeradeel in de Tweede Wereldoorlog? Wie speelde bij de gebeurtenissen een rol? Hoe (over)leefden gewone mensen onder ongewone omstandigheden? De mobilisatie, het verzet, de onderduikers, de arrestatie van verzetsstrijders, de wapendroppings, de activiteiten van NSB’ers, de vliegeniers die op de kust aanspoelden, verraad. Ieder dorp uit de voormalige gemeente komt aan bod. Het boek bevat 70 verhalen en honderden illustraties, waarvan de meeste voor het eerst gepubliceerd worden. Het is vlot geschreven en bevat veel interessante informatie die nog niet eerder bekendgemaakt is. Een aanwinst voor iedereen die geïnteresseerd is in lokale geschiedenis.

Het boek telt 468 bladzijden en wordt uitgegeven met een harde kaft. Bestellen kan via Reinder Postma: 0511-452100 of rhpostma4045@gmail.com. Prijs: €27,50 bij voorintekening en €29,95 na uitgiftedatum. De boekpresentatie op 24 november is uitsluitend voor genodigden.

  7 Responses to “Nieuw boek over Oostdongeradeel in WO II”

 1. Hallo,

  Ik wil graag in het bezit komen van Uw boek.
  hoe kan ik het bestellen

   
 2. Graag wil ik dit boek bestellen. DEEL 4

   
 3. Ligt het boek ook in de boekhandel,?

   

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.