apr 282015
 

Op Ameland zijn in de loop van de tijd ongeveer tien molens geweest; niet allemaal op hetzelfde moment of op tien verschillende plaatsen, maar wel verspreid over de twee delen van het eiland, bij de dorpen Ballum en Hollum en bij de dorpen Nes en Buren.
Zo kende de korenmolen De Phenix in Nes twee voorgangers en staat koren- en mosterdmolen De Verwachting van Hollum nu op precies dezelfde plek waar in de vorige eeuw de oorsponkelijke molen stond.

In dit boek zijn de geschiedenissen van tien Amelander molens beschreven, elk vanuit het perspectief van de betreffende molen en zijn molenaars. Zij kochten jaarlijks van de Heer van de Vrije Heerlijkheid het octrooi “om zijn wind te mogen scheppen” en te kunnen malen. Onze redacteur en molen-expert Warner B. Banga is een van de auteurs, naast Douwe de Boer. Banga publiceerde recent ook een boek over de herbouwde molen Windlust van Burum.

– 144 bladzijden

– formaat 21 x 21 cm

– geheel full colour

– met namenindex molenaars

– paperback €15,-

– hardcover €22,50

Intekenvoordeel
U ontvangt de hardcover voor €20,00 i.p.v. €22,50 en de paperback voor €12,50 i.p.v. €15,- als u nu intekent. Stuur een e-mail met uw adresgegevens en het aantal exemplaren naar bestel@wijdemeer.nl. Deze intekenactie is geldig tot 1 september 2015.

Lees meer: http://www.amelanderhistorie.nl/products/windscheppen-op-ameland/

 Posted by at 09:22

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.