okt 172014
 

Een ontdekkingsreis langs het erfgoed van Nederland
De Bosatlas van het cultureel erfgoed is een indrukwekkend overzichtswerk waarin niet alleen monumenten, maar ook landschappen, feesten en gebruiken de revue passeren. Van kastelen, musea en kerken tot voetbalclubs, popmuziek en straatnamen. Alles wat herinnert aan een ver of meer recent verleden wordt in deze atlas in kaart gebracht.  De vele honderden onderwerpen zijn weergegeven in informatieve kaarten, verrassende infographics en prachtige foto’s. De op groot formaat uitgevoerde atlas telt meer dan 400 pagina’s en is verpakt in een luxe bewaardoos. 
Al het erfgoed van Nederland op de kaart 
Nederland heeft talloze monumenten. Kastelen, molens, fabrieken en kerken: ze maken invoelbaar hoe mensen vroeger woonden, werkten en geloofden. Maar er is meer dan gebouwd erfgoed. Zo laten landschappen de vindingrijkheid zien waarmee Nederlanders hun leefomgeving vorm hebben gegeven. En doorklinken oude opvattingen in feesten en rituelen. Allemaal voorbeelden van hoe erfgoed het verleden dichterbij brengt.
Een schatkamer vol verrassingen
De Bosatlas van het cultureel erfgoed belicht niet alleen bekende monumenten, maar ook tal van kleinere, verborgen schatten. Zelfs ogenschijnlijk onbeduidende objecten als eendenkooien, brandspuithuisjes en elektriciteitsmasten vertellen hun verhaal. Of wat te denken van kaarten over straatnamen, straatmeubilair, vooroorlogse productmerken, warenhuizen, schildersateliers, schrijversmonumenten, de oudste voetbalclubs en vele andere onverwachte onderwerpen. Verrassend is ook het hoofdstuk over Nederlands erfgoed in het buitenland.
Beleef het verleden
De verbluffende rijkdom van het Nederlandse cultureel erfgoed is in heldere, thematische hoofdstukken inzichtelijk gemaakt. Naast kaarten zijn er talloze plattegronden, vooraanzichten, infographics en foto’s. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft intensief meegewerkt aan de totstandkoming van het boekwerk. 
De Bosatlas van het cultureel erfgoed is vanaf 16 oktober verkrijgbaar. Tot en met 31 december 2014 geldt de introductieprijs van € 99,95, daarna is de reguliere prijs € 119,95.

Technische gegevens
De Bosatlas van het cultureel erfgoed  
Gebonden, met stofomslag, groot formaat, 416 pagina’s
19 hoofdstukken, meer dan 1000 kaarten, grafieken, infographics en foto’s 
ISBN: 978 9001 12010 8
 Posted by at 16:05

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.