okt 072014
 

Op woensdag 8 oktober wordt in de Hooglandse Kerk te Leiden het landelijke genealogie-evenement

Famillement gehouden. Dit gratis toegankelijke evenement combineert een genealogische markt met allerlei lezingen en rondleidingen.
Het thematisch dossier van Gen.magazine, het kwartaalblad van het CBG, is deze keer geheel gewijd aan het Famillement. Het kan zo mooi dienst doen als luxe programmaboekje van het Famillement. Daarom stelt het CBG voor deze gelegenheid het themadossier van Gen.magazine gratis als download beschikbaar.
Van de 80 pagina’s van Gen.magazine kunnen er zo 35 gratis in digitale vorm worden gelezen. In het dossier niet alleen een overzicht van de voorgeschiedenis, de opzet en het programma van het Famillement. Het dossier bevat ook een overzicht van de méér dan 70 deelnemers en 18 lezingen met korte beschrijvingen.  Verder is een drietal lezingen nader uitgewerkt tot een boeiend artikel en is er o.a. aandacht voor de Leidse Kruitramp van 1807 en Leidse familienamen.

Om mensen tegemoet te komen die niet beschikken over breedband internet kan men ook het verkorte schematische programma (één A4) downloaden of het aparte overzicht van deelnemers en lezingen (8 pagina’s).

 Posted by at 09:32

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.