jan 262014
 

Onze secretaris Jan de Jager is de auteur van twee reeds uitverkochte boeken over onderwerpen uit de regio Noordoost-Friesland. Het boek Wierum en haar bewoners is een soort bijbel over de bewoners van het dorp vanaf 1650, met vele oude foto’s.

De Hellinga’s is een genealogisch boekwerk over de familie in 15 generaties. De eerste Hellinga die bekend is, is Douwe Gercks, geboren in 1523. Hij huwt met Saeck en ze hadden in ieder geval één zoon: Aelse Douwes.
De kleinzoon van Douwe Gercks is Douwe Aelses. Hij is boer en eigenaar van de boerderij ‘Klein Hellinga’ te Warga.
Behalve de familie Hellinga zijn ook de complete stambomen van de Baarsma’s en de Jensma’s in dit unieke boekwerk verwerkt. Daarnaast zijn Kingma en Bierma veel voorkomende namen.

Het dikke boek over Wierum kost 37,50 en heeft 701 pagina’s.

De Hellinga’s heeft bijna 1500 pagina’s en bestaat uit twee delen. De prijs daarvan moet nog vastgesteld worden, maar u kunt alvast uw interesse laten blijken door een mail te sturen naar de secretaris.

  3 Responses to “Herdruk boeken: Wierum en haar bewoners en De Hellinga’s”

 1. Reageer: De Hellinga’s in twee delen (totaal 1500 blz) kost 62,50 exclusief verzendkosten

   
 2. Beste J. de Jager,

  Ik ben wel geïnteresseerd in genealogisch boek van de Hellinga’s en alle aanverwante families (Reitsma, Kingma, Tamminga, Buma etc.
  Is dit boek een parenteelt, met alle nakomelingen, zowel de mannelijke lijn, als ook de vrouwelijke lijn vanaf de Stamvader 15 generatie geleden?
  Ook heb ik gehoord dat Henk Talma hier aan heeft mee gewerkt. Komt hij van Rinsumageest? Is zijn (was) vader Douwe Jacobs Lieuwe Talmas en zijn (was) Afke Visser?
  Als dat zo is dan is het mijn neef van mij, wij zijn beide naar Oom Hendrik Talma vernoemd
  l
  Laat maar even weten of dit nog leverbaar is
  Met vriendelijk groet
  Henk Reitsma
  Heuvellaan 14
  3881 MV Putten
  0341 – 355474

   
 3. Ik wil hierbij graag het genealogisch familieboek (2 delen) bestellen voor de genoemde prijs van Euro 62,50 excl. de verzendkosten
  Verzend en woonadres
  Henk Reitsma
  Heuvellaan 14
  38881 MV Putten

  Laat maar even de het rekeningnummer waar ik het verschuldigd bedrag kan betalen. ik ga er van uit dat het binnen 14 dagen geleverd kan worden

  Met vriendelijke groet,
  Henk Reitsma

   

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.