dec 112013
 

Afgelopen zomer werd de invoer van de Sonttol Registers (STRO), afgerond voor de periode van 1634 tot en met 1857. Deze gehele periode is nu beschikbaar in STRO, de elektronische database. Meer dan 300 jaar met passages, producten en tol is nu te doorzoeken in de database. Met bijna 1.5 miljoen passages en meer dan 4 miljoen ladingregels geeft STRO een zeer uitgebreide mogelijkheid tot onderzoek.
De database is een ‘werk in uitvoering’. Dat betekent ondermeer dat het verbeteren van de data in STRO een voortdurend proces zal zijn. Van ongeveer 1680 tot 1857 zijn de gegevens (tot op zeker niveau) gecontroleerd. De gegevens van 1634 tot rond 1680 zijn niet gecontroleerd na de invoer. Daarom zullen de gegevens uit deze periode niet geheel zonder onvolkomenheden zijn. Kijk voor meer informatie over dit project en de STRO database op www.soundtoll.nl.

De invoer van de vroegste periode, 1497 tot 1634, willen we graag realiseren met hulp van vrijwilligers. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers, mogelijk met enige kennis van paleografie en enige affiniteit met geschiedenis.
We zouden hen graag ‘aan boord’ willen om te helpen met de invoer.

Geïnteresseerd? Kijk op www.soundtoll.nl, menukeuze ‘Vrijwilligers’. Of ga rechtstreeks naar www.soundtoll.nl/index.php/en/vrijwilligers (website is in het Engels)
Mailen kan ook: stro4all@tresoar.nl

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.