nov 302013
 

Onlangs heeft het CBG een vernieuwde versie gelanceerd van de Heraldische Databank.


De Heraldische DataBank (HDB)
is een product van het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) en brengt de rijke Nederlandse familieheraldiek in kaart. In de HDB zijn moderne en historische wapenafbeeldingen op naam toegankelijk gemaakt. Deze hebben vaak een beschrijving en zijn voorzien van bronvermelding, waardoor de HDB een waardevol instrument wordt voor allerlei soorten van wetenschappelijk en familiehistorisch onderzoek.

Als we dan weer eens op Dokkum zoeken dan zien we familiewapens van o.a. de familie Bergsma (Bargsma) met de varkentjes (bargjes), De Roos, Land (interessant genoeg met een type VOC-schip waarmee mogelijk Jan Pieter Land, een oud-burgemeester, jeneverstoker en hoofd van het postkantoor van Dokkum gevaren heeft. Hij was ook bij de VOC.), Tritzum, Riemersma, Quintus en Vlastra (een nieuw wapen met vlas).

Uiteraard vind je op zoekwoord Holwerd, Schiermonnikoog of Ameland ook het een en ander. Probeer het eens uit via http://www.heraldischedatabank.nl/ !

  4 Responses to “Heraldische databank CBG online”

 1. Heel bijzonder! Ik dacht ik neem een kijkje, omdat ik weet dat er vanuit mijn moeders familiekant een familiewapen is… Vervolgens kreeg ik een waarschuwing genaamd “503” omdat volgens de server, het ip adres vanwaar ik doorgaans altijd gewoon werk, vermoedelijk dat van criminelen zou zijn?! Hahahahahaha….. nou vraag ik je?! Hoe is dit mogelijk?

   
 2. Reageer:

   
 3. Reageer:

   
 4. Familiewapen van Ioannis.

   

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.