aug 082013
 

Op dinsdag 17 september 2013 vindt in Tresoar de uitreiking plaats van het nieuwe boek ‘De lêste Hikke’ Fryske nammen fan foarby

Op die dag zal schrijfster Aly van der Mark een boek presenteren over Friese voornamen die uitsterven of (bijna) niet meer voorkomen.

Locatie: Gijsbert Japickxzaal, Tresoar
Inloop: 15.30
Programma: 16.00

Auteur: Aly van der Mark

Aly van der Mark verzamelde tien jaar lang rouwadvertenties uit kranten met Friese voornamen, die uitsterven. Als een naam haar opviel, zag ze op de website van het Meertensinstituut hoe vaak die nog voorkwam in Nederland. Was dat minder dan 50 keer, dan kwam de naam op haar lijst. Na tien jaar had ze ongeveer 300 voornamen verzameld.
In dit boekje staan niet alleen de namen die verdwijnen, maar ook het levensverhaal van een aantal mensen die overleden zijn en een bijzondere naam hadden. Verder de verhalen van mensen met een aparte naam en Aly haar gedachten over de namen die kinderen tegenwoordig krijgen bijvoorbeeld Lykas, Dapper, Vlinder of Tijger.

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.