jun 022013
 

Onze Historische Verening Noordoost Friesland heeft al lang een website, blog en Twitter-account. Dat is voor de beperkte mankracht voldoende om ons toch goed te profileren en vindbaar te maken via zoekmachines als Google. En dat blijkt ook wel aan de constante stroom bezoekers op die websites, die ook regelmatig tot ledenaanwas leidt (we hebben inmiddels 545 leden) omdat we het makkelijk maken om je online aan te melden voor slechts 15 euro per jaar (en dat alleen al voor de 4 kleurennummers van De Sneuper en de Dubbel-cd met de eerste 75 nummers).
Bovendien kunnen onze leden gratis digitale foto’s aanvragen uit de door Jan de Jager vele gedigitaliseerde oude foto-albums (zoals van de familie Alberda). Via de lijst van onderwerpen van onderzoek en emailadressen van medeleden (die je als nieuw lid krijgt of kan opvragen via ons emailadres) kan ook eenvoudig gebruik gemaakt worden van dit sterke netwerk van kennis over genealogie en streekhistorie in Noordoost-Friesland! En even belangrijk is natuurlijk dat leden en zelfs niet-leden ons via email prachtige artikelen sturen die we in ons kleurrijke kwartaalblad De Sneuper (oplage 650) kunnen publiceren.

Waar we nog geen tijd voor hadden was het opzetten van een Facebook-account, waar ook makkelijk op gereageerd kan worden. Er zijn inmiddels immers veel mensen die op Facebook actief zijn.
Sinds enige tijd hebben echter onze vrienden van Oud Dokkum een Facebookpagina geopend waarop ze oude foto’s plaatsen. Hierop wordt al veel gereageerd. Zelf zag ik vandaag een foto van een interessant schilderij van eind 18e eeuw (dus in de tijd van rond het Kollumer Oproer van 1797) die een beeld van de Halvemaanspoort geeft met op rechts nog een klein stukje van de IJsherberg, die ook nu nog bestaat. Weet iemand wie de schilder is en waar het origineel is?
Neemt u ook eens een kijkje op die Facebookpagina (u hoeft trouwens zelf niet op Facebook te zitten om het te kunnen bekijken!).

  One Response to “Foto’s van oud Dokkum op Facebook”

  1. Reageer:

     

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.