feb 212013
 

Het heeft even geduurd voordat de gemeente Dongeradeel, in navolging van vele andere Friese gemeenten, overstag ging om de Burgerlijke Standregisters te laten scannen. Maar nu zijn we eindelijk zo ver dat de boeken gescand zijn en opgenomen in de database van AlleFriezen.nl
AlleFriezen is een website die wil laten zien wat er in de Friese gemeentearchieven, het Streekarchivariaat Noord-Oost Friesland, het Historisch Centrum Leeuwarden en Tresoar is te vinden over alle Friezen, die geboren, getrouwd en overleden zijn in de provincie Fryslân, van de 19e eeuw tot midden jaren vijftig van de vorige eeuw.

Niet alleen kunt u dan zoeken op gegevens van Geboorten (1811-1902), Huwelijken (1811-1922) en Overlijdens (1811-1942), u kunt dan ook de daarbij behorende scans van de originele acten inzien. Bovendien is dat gratis, en geven de documenten ook veel extra informatie over getuigen, bijzondere omstandigheden en andere details die niet in de standaardgegevens van de database zijn overgetypt.

Neemt u dus eens een online kijkje in deze mooie bron van AlleFriezen.nl
En laat ons weten of u een mooie vondst heeft gedaan.
Met dank aan Tresoar en de gemeente Dongeradeel!

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.