sep 072012
 

Vanaf 27 september biedt museum het Admiraliteitshuis in Dokkum lezingen aan op het gebied van kunst- en cultuurgeschiedenis. Beeldend kunstenaar en oud-docent Cees Booij vertelt op vijf avonden over vijf verschillende onderwerpen.
De onderwerpen en data zijn:
·        27 september, Vermeer, gebruikte hij een camera?
·        18 oktober, Rembrandt, gebrek aan goede smaak?
·        8 november, G.H.Breitner, fotograaf en schilder van Amsterdam
·        29 november, Post-modernisme, een visie op de moderne tijd
·        20 december, Hugo van der Goes, bespreking van de ‘aanbidding der herders’

De lezingen zijn op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en kost 40,00 euro voor 5 bijeenkomsten of 10 euro voor een losse bijeenkomst. De lezingen zijn in het museumcafé van museum het Admiraliteitshuis in Dokkum.

Aanmelden voor de lezing kan door een e-mail te sturen naar info@museumdokkum.nl.

In januari 2013 start een cursus inleiding kunst- en cultuurgeschiedenis, gegeven door Cees Booij. Deze 10-weekse cursus kost 100 euro en wordt gegeven op woensdagavond.

Ook meldt het museum:
Reddingboot L.A. Buma III in Moddergat verhuisd
Vervolg van restauratieproject in Zoutkamp

Afgelopen week is de roei- en zeilreddingboot L.A. Buma III verhuisd van de werf in Moddergat naar de Sloepenloods bij visserijmuseum Zoutkamp in Zoutkamp.

In juni 2011 is begonnen met de restauratie van de roei- en zeilreddingboot L.A. Buma III, die dienst deed in Moddergat van 1911 tot 1942. Van juni 2011 tot eind augustus 2012 is in Moddergat gewerkt om de boot kaal te maken van niet originele  onderdelen en de juiste vorm terug te krijgen in het historische casco.

Het restauratieproject wordt afgemaakt in Zoutkamp waar in de Sloepenloods een plek is gecreëerd om de reddingboot van ruim honderd jaar oud weer zeewaardig te maken.

Een boek over het reddingbootstation van Moddergat met daarin beschrijvingen en reddingen van de L.A. Buma III (132 p.) is te verkrijgen in museum ’t Fiskershúske in Moddergat voor de prijs van € 21,50.

Voor meer informatie over het restauratieproject L.A. Buma III kunt u contact opnemen met Jacob Bosma van museum ’t Fiskershúske of met het bestuur van Stichting Historische Visserij Zoutkamp, 0595-401122

 Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.