sep 162012
 

Het 23e internationale congres voor genealogie en heraldiek vindt dit jaar in Maastricht plaats. Van 24 t/m 28 september worden tijdens het congres vele lezingen gegeven in diverse talen en op woensdag 26 september is er een gratis toegankelijke genealogische markt, Famillement geheten.

In de schaduw van dit internationale initiatief ontwikkelt zich momenteel het idee van een internationaal museum voor familiegeschiedenis. Initiatiefnemer Leo Barjesteh Van Waalwijk van Doorn dingt mee in het project om het voormalige Ursulinenklooster in Eijsden, dat binnenkort leeg komt te staan, een nieuwe bestemming te geven. Met groot enthousiasme en dito voortvarendheid is al een indrukwekkende lijst van Partners en Sponsors opgebouwd. Zo werkt het CBG mee, evenals organisaties op het gebied van kunsthistorie/portret-iconografie (RKD) en DNA en genetische genealogie.
Waar het thema op het congres in Maastricht nog Grenzen in genealogie en heraldiek is, daar heeft het museum de ambitie die grenzen te overstijgen en een rijk pallet aan nationale en internationale stamboomonderzoeken, historische foto’s en verhalen voor het voetlicht te brengen. Een sympathiek initiatief dat alle steun verdient!

 Posted by at 17:23

  One Response to “Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis in oprichting”

  1. Reageer: Zeker een mooi initiatief.

     

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.