aug 032012
 

Onlangs kocht ik het nieuwe boek van Carolijn Visser: Argentijnse Avonden. Centraal in het boek staat de levensloop van consul Ida van Mastrigt en haar leven in de Hollandse kolonie van Tres Arroyos.

Don Diego Zijlstra en Prins Bernard in 1951

Deze plaats ontving vele Friese emigranten, waaronder een 10-jarige jongen uit Dokkumer Nieuwezijlen die uitgroeide tot de patroon van de kolonie. Deze Dirk Zijlstra werd in Argentinië Don Diego Zijlstra genoemd en ontving zelfs een koninklijke onderscheiding. In 1951 ontving hij Prins Bernard nadat deze eerst in Buenos Aires op bezoek was geweest bij de president en Evita Peron. Een aanrader dit boek!
Overigens was ik kortgeleden in Dokkumer Nieuwezijlen en at bij Herberg De Pater, direct aan de sluis en gebouwd in 1729. Zeer vriendelijke bediening en uitstekend eten, zowel binnen als buiten op het heerlijke terras. Zeker een bezoekje waard!

 Posted by at 13:18

  One Response to “Don Diego Zijlstra in Argentijnse Avonden”

 1. Niet teveel reclame maken, maar je hebt gelijk!
  We komen er geregeld.
  Ze hebben ook een leuke website, zag ik,

  groetnis,
  reinder

   

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.