jun 122012
 

Bij de boekhandel zag ik een aardig boekje van wijlen Martin Bril liggen: Heimwee naar Nederland.
Het viel me direct op dat de cover (met de Groninger Bril zelf op de voorgrond) een kaartje van Noordoost-Friesland als achtergrond heeft. Ik dacht dat er iets over Moddergat in zou staan, maar na wat bladeren zag ik dat er een hoofdstukje over Visbuurt (onder Ternaard) in staat. Bril heeft blijkbaar ooit overwogen een te koop staand huisje aldaar aan te schaffen en beschrijft hoe hij de omgeving ervaart.
Leuk leesvoer voor deze zomer. Voor een krappe 15 euro te koop.
Overigens schreef ons redactielid Eimert Smits ooit ook een aardig boekje over de geschiedenis van de Visbuurt.

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.