apr 172012
 
Zaterdag jl. hield de Historische vereniging onder voorzitterschap van H. Talsma haar jaarvergadering in hotel restaurant de Posthoorn in Dokkum. 
Naast de gebruikelijke zaken als de verslagen van de secretaris en penningmeester werd afscheid genomen van bestuurslid Henk Aartsma (erelid) en redactielid Otto Vos, die een speciaal exemplaar van De Sneuper kreeg met zichzelf op de cover (zie foto) en tot redactielid van verdienste werd benoemd. 
Ze werden met een bloemetje en een toepasselijk cadeau in het zonnetje gezet voor hun bewezen diensten. 
Arjen Dijkstra uit Nes volgt Henk Aartsma op als bestuurslid.
Een ander heuglijk feit was dat de vereniging haar 500e lid kon begroeten in de persoon van mevrouw Y van der Beek uit Oenkerk. Mevrouw van der Beek kreeg een bos bloemen en een boek aangeboden. 
Na een heerlijke lunch werden de aanwezige leden met het “Dockumer Lokaaltje” (een treintje op luchtbanden) naar de Bonifatiuskapel gebracht waar een rondleiding volgde door Lammert de Hoop. De kapel is omringd door een fraai park waarin een aantal kruisstaties en een beeld van Titus Brandsma staan opgesteld. Priester Titus Brandsma is de geestelijke vader van het gehele complex. De beheerder van de kapel en historicus Lammert de Hoop informeerde de bezoekers bij de bron nader over de tijd tijdens het leven van Bonifatius en over de grote invloed van Bonifatius als missonaris en kerkhervormer en als architect van het christelijke West-Europa. Hierna werd er een rondwandeling door het park en de fraaie Bonifatiuskapel gemaakt. Het bezoek werd met een interessante film over het leven van Bonifatius afgesloten.
Henk Aartsma toont oorkonde bij ere-lidmaatschap
Om half vier werd het gezelschap na een korte rondrit teruggebracht naar de Posthoorn, waar de middag onder het genot van een kop koffie werd afgesloten en de leden genealogische gegevens konden uitwisselen.

Maar misschien wel het mooiste nieuws is dat onze vereniging door de Belastingdienst erkend is als Algemeen Nut Beogende Instelling (culturele ANBI). Met deze status kunt u, als cultuurliefhebber, belastingvrij een gift doen of de vereniging begunstigen in een testament/legaat.

 Posted by at 09:02

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.