mrt 172012
 

Van onze verslaggever ter plaatse, Henk Aartsma

Sprekers Kleijne en Rijff
Kaartjes Dokkumer Lokaaltje

De Stichting Vrienden van de kerk Hiaure had voor donderdagavond een lezing over het Dokkumer Lokaaltje georganiseerd. Tijdens zijn lezing in de kerk vertelde inleider Oege Kleijne vele wetenswaardigheden over de geschiedenis van de Noord-Friese Lokaalspoorwegen. Na de pauze presenteerde Chris Rijff het initiatiefplan m.b.t. de mogelijkheden om delen van het Dokkumer Lokaaltje te herstellen t.b.v. van het toerisme en de lokale economie.

 Posted by at 11:47

  3 Responses to “Verleden en toekomst van het Dokkumer Lokaaltje”

 1. Als een van de ongeveer 50 aanwezigen bij deze bijeenkomst moet het mij van het hart dat ondernemer Rijff alle steun verdient, die hij nodig heeft. Hij steekt zijn nek uit, moet elke keer vanuit Hilversum naar onze omgeving komen en stuit steeds weer op de nodige problemen. Nu is er een mooi (en haalbaar) initiatief om op toeristisch gebied iets tot stand te brengen en lijkt het wel op het trekken aan een dood paard door de initiatiefnemer. Er moeten toch genoeg mensen in onze omgeving zijn die dit ook zien zitten? Die de politiek kunnen benaderen om samen dit project te gaan dragen en niet één man te laten aanmodderen.
  Ondergetekende hoopt maar dat landeigenaren de komende tijd positief zullen reageren, want dat is hard nodig. Het zou goed zijn dat Rijff op meerdere plaatsen zo’n presentatie houdt, in Hiaure waren de meeste mensen tenminste enthousiast.
  O ja, de lezing van Oege Kleijne was dermate belangwekkend dat ik uitzie naar zijn boek over het Dokkumer Lokaaltje dat mogelijk eind dit jaar zal verschijnen. Misschien dat Rijff daardoor ook weer een steuntje in de rug krijgt.

   
 2. Doen !
  Zowel economie als tourisme zullen in de komende tijd drastisch veranderen
  En het is van belang bij die ontwikkelingen niet achter te lopen.
  Douwes Isema, Jan

   
 3. Reeds kennis gemaakt met het gebeuren en kan maar 1 ding zeggen: Pracht initiatief!!
  Ik roep iedereen op om dit plan te steunen!!
  Een goede kans voor zowel het Toerisme als de Economie in (NO) Friesland!!
  Toi Toi toi Mr. Rijff!!

  Leeuwarden 19-3-2012

  Menno v/d Veen

   

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.