feb 172012
 

Ons lid Jan Kingma heeft onlangs een familieboek uitgegeven, getiteld Vier Eeuwen Kingma in de Oostergo.Het formaat van het boek is 21 x 28 cm en heeft 237 bladzijden.

De tekst op de achterzijde:
In 1612 woont in het dorp Janum, in de provincie Fryslan, Johannes Pitersz Kingma. Hij is de stamvader van vele Kingma’s in het kwartier Oostergo
De nakomelingen van Johannes Pitersz Kingma zijn in dit boek in kaart gebracht. Johannes Pitersz Kingma is geboren in Zweins en afstammeling van Jelle Kingum(ca 1450-1538). Met dit boek wordt dan ook een bijdrage geleverd aan het in beeld brengen van de nakomelingen van Jelle Kingum.Tevens gaat het in dit boek over mijn voorouders. Van bovengenoemde Johannes Pitersz Kingma tot en met mijn pake Jan Kingma (1901-1985) wordt de gezinssamenstelling beschreven, de woonplaatsen, het beroep en de kerkelijke gezindte. Een familiegeschiedenis van tien generaties in Fryslan.


Van dit boek hebben we de namenindex online staan op onze site. Dat zouden meer auteurs moeten doen, want zo kan elke genealoog makkelijk zien of er familieleden in deze uitgave voorkomen!

Het boek is bij de auteur te bestellen, via de mail . Prijs 25 euro excl. verzendkosten.
 Posted by at 09:32

  4 Responses to “Boek Vier Eeuwen Kingma in de Oostergo”

 1. Reageer:

  Ik ben benieuwd of een van mijn voorouders ook in uw boek staat.

  Zij heet Gerlandje Douwes en is geboren rond 1590. Getrouwd met Sikke Pieters en laat zoon Douwe Sikkes dopen op 28 september 1617 te Bozum.

  Graag hoor ik van u of zij in uw boek voorkomt.

  Groeten,

  Frits

   
 2. Reageer: Beste Frits, helaas komt deze Gerlandje Douwes niet voor in het boek. Er komt wel een Gerlandje Douwes in voor maar deze vrouw is op 26 december 1737 gedoopt in Janum.

   

  bedankt voor je response, vriendelijke groet

  Jan

   
 3. beste Jan Kingma,

  wij hebben belangstelling voor het boek over de familie Kingma.
  mijn vrouw (Anne Elisabeth Swierstra) is via de vrouwelijke kant, via Johannes Barteles Swierstra 1823-1893 getrouwd met Akke Ymkes Kingma verwant aan jelle kingum.
  gaarne willen wij dit boek ontvangen.

   
 4. Beste Jan,

  Mijn overgrootvader was Sijbren Kingma, ( Geb 1852) de vader van mijn opa Cornelis Kingma. (1895-1975). Mijn moeder was dus ook een echte Kingma . ( 1933-1973) Lijn loopt vanaf een Gerben Kingma.

  Mocht die lijn ook in je boek voorkomen, dan zou ik jouw boek graag willen bestellen.

  Vriendelijke groet
  H. Charité

   

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.