okt 062011
 

Nadat Tet Rozendal Fryslân verraste met de voorstelling ‘Tet Rozendal sjongt Marlene Dietrich’ zoekt ze het deze keer dichter bij huis. Geboren en getogen in Kuikhorne beschrijft én bezingt ze in deze volledig Friestalige muziektheater voorstelling wonderdokters Grutte Wopke, Piter Poes, Maria Brinkman en andere roemruchte genezers, duivelbanners en piskikers uit de Friese Wouden.

Maar hoe zit het met Tet zelf? Als meisje zag en deed ze al dingen die voor anderen verborgen bleven. Ze groeide op en leerde het leven kennen, zingend, dansend, spelend. Nu, als volwassen vrouw vertelt ze over haar magie en de magie van oude volksverhalen. Is het allemaal maar theater of is er meer tussen hemel en toneel? Maken mensen de magie? Of is het net andersom?

Zaterdag a.s. de laatste voorstelling in het Landbouwmuseum in Veenklooster. Zaterdag 8 oktober aanvang voorstelling: 20.30 uur.
Voor verkoop kaarten:u kunt nú kaarten bestellen via info@tetrozendal.nl of aan de zaal.
Kaarten: € 16,50 inclusief museum bezichtiging en speciale expositie samengesteld door Klaas R Henstra (van het streekmuseum uit Burgum): Duivelbanners en wonderdokters uit de Wouden. Of zie voor meer info de site http://www.tetrozendal.nl/wunder.html

 Posted by at 07:25