sep 022011
 

Museum Admiraliteitshuis te Dokkum heeft een bijzondere gravure geschonken gekregen van de heer Ted Lierl uit de Verenigde Staten. Het betreft een gekleurde gravure van de omwalling van Dokkum uit 1673. Er zijn slechts enkele gebouwen afgebeeld, zoals de Grote Kerk, Waag en Admiraliteitshuis en een tweetal molens op de dwingers. Naar aanleiding van het rampjaar 1672, de Republiek wordt aangevallen door Frankrijk en Engeland en de bisdommen Keulen en Münster (Bommen Berend), zijn er plannen gemaakt om Dokkum beter te beschermen tegen aanvallen. Het plan van de omwalling is trouwens nooit uitgevoerd.

Dhr. Lierl, die een interesse heeft voor munten en topografica, is bekend in het Admiraliteitshuis omdat hij bij bezoeken aan zijn dochter die in Bartlehiem woont, regelmatig het museum bezoekt.

 Posted by at 22:10

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.