aug 282011
 
In een uniek samenwerkingsproject besteden Museum Martena en het Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar aandacht aan de Universiteit van Franeker.

Op zondag 18 september opent in Museum Martena en Tresoar de tentoonstelling
De Academia van Vrieslant
Universiteit van Franeker
1585-1811-2011
In Museum Martena zijn voor het eerst in tweehonderd jaar alle professorenportretten samen te zien. Daarnaast is er een tentoonstelling over het studentenleven in de 17de en 18de eeuw.
Het Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar heeft een reconstructie gemaakt van de universiteitsbibliotheek uit 1601.
De opening van beide tentoonstellingen vindt plaats in Tresoar om 15.30 uur en wordt verricht door professor dr. Goffe Jensma.
U bent van harte uitgenodigd door bestuur en directie van Museum Martena en Tresoar om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn.
Aansluitend aan de opening kunt u met een touringcar of met eigen vervoer naar Franeker om de tentoonstelling in Museum Martena te bekijken.
Tresoar, zondag 18 september 2011 om 15.30 uur.

Opgave via 058-7890789 of info@tresoar.nl . Graag ook doorgeven of u gebruik wilt maken van de bus.

De tentoonstellingen zijn mede tot stand gekomen door financiële steun van Stichting Woudsend 1814, Je Maintiendrai Fonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting en University Campus Fryslân.

Bron: Tresoar.

 Posted by at 17:52

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.