jul 082011
 

Nieuwe expositie in museum ’t Fiskershúske: De fascinerende vissen van Nel Kamphuis

In museum ’t Fiskershúske in Moddergat is de verkoopexpositie ‘De fascinerende vissen van Nel Kamphuis’ te bezichtigen.

Speciaal voor ’t Fiskershúske creëerde Nel Kamphuis (de Wilp, 1954) een fascinerende wereld van zeewezens. De speelse ‘schilderijen’ zijn zowel twee- als driedimensionaal en opgebouwd uit gewone en bijzondere materialen, zoals verfvelletjes.
Pas op latere leeftijd is Nel Kamphuis als kunstenaar gaan werken. Daarvoor was zij jarenlang onderwijzeres en vakdocent muziek.

In 2001 deed zij toelatingsexamen voor de opleiding voor autonome kunst aan de Kunsthogeschool ArtEZ in Arnhem. Na haar afstudeerproject in 2006 werd zij genomineerd voor een artists-in-residence periode van 6 maanden in het Kunstenlab in Deventer.

Na deze periode ontving zij de Kunstprijs 2007 van de Saxion Hogeschool. Dit hield onder meer in dat zij de opdracht kreeg voor het vervaardigen van een werkstuk voor het gebouw van de hogeschool in Deventer.
Voor het gebouw van de Provinciale Bibliotheek Centrale Gelderland maakte zij een driedimensionale boekenwandinstallatie van series minutieus gevouwen pocketboeken. Nel Kamphuis exposeert regelmatig, zowel solo als in groepsverband (o.a. Radboudziekenhuis Nijmegen, Lipschitz faculteit RU Leiden).

Nel Kamphuis is niet onbekend met de omgeving van Moddergat. Haar vader was lang geleden dominee in het nabijgelegen Wierum. Voor haar is het platteland en de zee, de oorsprong van het leven, een grote inspiratiebron.
Vanaf 2009 woont en werkt Nel Kamphuis in het Drentse Eext.

De werken zijn te koop. Bij de expositie is een catalogus verschenen en er zijn ansichtkaarten en boekenleggers met werk van Nel Kamphuis te koop.

De expositie ‘De fascinerende vissen van Nel Kamphuis’ is te zien tot en met zondag 30 oktober.

 Posted by at 15:44

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.