jul 012011
 

Deze zomer worden oude foto’s van stads- en dorpsgezichten uit Dongeradeel tentoongesteld in de studiezaal van het Streekarchief/ Historisch InformatieCentrum Noordoost Friesland aan de Brokmui in Dokkum. In samenwerking met de Historische Vereniging Noordoost Friesland heeft samensteller Paul Hillebrand van een aantal foto’s de hedendaagse plek opgezocht en opnieuw gefotografeerd. En wat te verwachten was kwam ook uit: er is op veel plaatsen een hoop veranderd, maar ook bestaan er plekjes, die in de loop van tientallen jaren bijna nog ongewijzigd zijn. Een verrassing om mee te maken.

Voorbeelden van de oude en huidige situatie in Nes (links) en Ezumazijl (rechts) ziet u bij dit artikel.

De oude foto’s zijn afkomstig uit het onlangs verschenen jubileumboek van de Historische Vereniging, Sneuper 100.
Het gebonden boek bevat maar liefst 200 oude foto’s, die vrijwel allemaal nog niet eerder gepubliceerd zijn. Alle dorpen uit Dongeradeel zijn erin vertegenwoordigd. Een deel hiervan is nu aan de wand van de studiezaal te zien. Ook het boek met alle foto’s is in te zien en/of verkrijgbaar in het Streekarchief voor slechts 10 euro.
Een aanrader voor elke bewoner van Noordoost Friesland!
Bestellen via de Sneuper mail kan ook, alleen betaalt u dan 2,95 euro porto.
En een bezoekje aan de tentoonstellingsruimte in het streekarchief is deze zomer natuurlijk geheel gratis!

 Posted by at 19:59

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.