mei 102011
 

Door een opeenvolging van feestdagen, vakanties en mooi weer ligt de frequentie van nieuwe blogartikelen wat lager momenteel maar in Dokkum hebben ze niet stilgestaan.

Op Koninginnedag werd op de Dokkumer helling de Dockumer Pream’ gedoopt door wethouder Tytsy Willemsma van Dongeradeel. Zij droeg het schip over aan de Stichting Dockumer Roem en wenste haar een behouden vaart. (Foto: Peter Sauerman via Henk Aartsma).
Op bevrijdingsdag 5 mei vond er een kleine invasie van historische legervoertuigen plaats in Dokkum. De organisatie Keep them Rolling zet zich in voor het behoud van deze auto’s en het gebruik ervan tijdens herdenkingen.
Onze verslaggever ter plaatse, Henk Aartsma, bericht het volgende: Het door Club 65 georganiseerde bevrijdingsfeest zorgde voor een bijzonder feestelijk gebeuren in Dokkum. Na een rondrit door de gemeente Dongeradeel wachtte de colonne met historische geallieerde legervoertuigen een warm en feestelijk welkom in Dokkum. Het optreden van de Big-Band Leeuwarden met hun speciale Andrew Sisters act op de Zijl gaf de bijzondere 5 mei viering van de Bonifatiusstad alleen nog maar meer glans. Zie voor de volledige fotoreportage het Sneuper foto-album Bevrijdingsfeest Dokkum 2011.
 Posted by at 11:26

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.