mei 172011
 

Het project 12 stekjes in Noordoost Fryslân volg ik al enige tijd via hun Twitter-pagina.
Ook wordt achtergrondinformatie gegeven via een website die onderdeel is van Keunstwurk.

Stekjes zijn artistiek vormgegeven bankjes of zitplekken, waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten of kunnen uitrusten. Het idee voor het project “12 stekjes in Noordoost Fryslân” is ontstaan bij de Fryske Fiersichten in 2006, toen er initiatieven verzameld werden voor de toekomst van de provincie. Het plaatsen van bijzondere banken in Fryslân zou de gastvrijheid positief beïnvloeden, zo luidde de gedachte achter het plan.
De deelnemende gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradiel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel krijgen allemaal twee stekjes onder hun hoede. De plekken die zijn geselecteerd, hebben een rijke geschiedenis en bevinden zich in een fraaie, landschappelijke omgeving. Het gros is dan ook direct gelegen aan het netwerk van historische wandelpaden in Noordoost Fryslân. Hierover heeft afgelopen woensdag ons erelid Reinder Tolsma nog een presentatie gegeven in de Doopsgezinde kerk in Dokkum. Zie voor een kort verslag met foto’s de site van RTV Noordoost Friesland.

Aanstaande vrijdag 20 mei wordt het eerste stekje officieel geopend in Wanswert. Het begint om 14.00 uur in het weiland tussen de molen Victor en de kerk te Wânswert. Deze zomer volgt dan de reeks van de andere 11 stekjes.

 Posted by at 14:17

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.