apr 022011
 

Tresoar meldt dat de database Strafrecht is uitgebreid met 20500 namen van veroordeelden. In totaal bevat de database nu plm. 230.000 namen. Een samenvatting uit de Onderzoeksgids Strafrechtspraak 1811-1940 vindt u hier.
In de database vindt u gegevens over personen die als gedaagde zijn verschenen voor de arrondissementsrechtbanken van Heerenveen, Leeuwarden of Sneek. Deze database is nog in opbouw maar omdat inmiddels alle rollenboeken en indices door de FAF/VAF zijn gedigitaliseerd kan ook worden gezocht in die rollenboeken waarvan de gegevens nog niet in de database zijn ingevoerd.

Gebruik hiervoor het zoekscherm waarmee u op woorden in de rollenboeken kunt zoeken.

Een van de medewerkers van Tresoar heeft een instructiefilmpje gemaakt over hoe u gericht kunt zoeken in de database:

 Posted by at 09:44

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.