mrt 212011
 

Het is het jaar 754. Het Christendom waait als een storm door Europa. In Friesland bieden de laatste heidense stammen nog weerstand. De jonge monnik Gregorius is verkozen om met bisschop Bonifatius een laatste poging te ondernemen de Friezen te bekeren. Samen reizen zij naar het hart van het Friese koninkrijk: de heilige Donar-eik.
De film is bijzonder omdat er Oudfries in gesproken wordt, de middeleeuwse voorganger van het hedendaagse Frysk. Achtergronden en aanvullende informatie over deze film vind je op de film-website. Over de achtergrond van Bonifatius schreef Jaap Heeringa een interessant artikel.

De schaduw van Bonifatius is een produktie van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam en van de omroeporganisaties AVRO en NCRV. Het is de eerste Nederlandse film die gebruik maakt van de technieken van The Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean. Computeranimaties spelen een grote rol en maken voor een groot deel de sfeer van de film. Een ruim 13 minuten durende film met in de hoofdrol Jan Decleir als Bonifatius en Jeroen Gunning als Gregorius. Via het icoontje met de 4 pijltjes rechtsonderaan uw scherm kunt u het beeldvullend maken.
Get Microsoft Silverlight Of bekijk de flash versie.

 Posted by at 19:56

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.