mrt 032011
 

Maritiem Digitaal blijft een bron van mooie afbeeldingen uit de Maritieme Historie.
Deze keer aandacht voor een foto uit 1925 van de bemanning van de reddingboot van Moddergat. De beschrijving (met enkele correcties mijnerzijds):
Bemanning voor de roeireddingboot nr.1 van Moddergat met v.l.n.r. achterste rij: Tiete Post (zoon van Einte Post), politieman Bouman, Gem. secretaris Westdongeradeel Meinsma, (lid plaatselijke commissie, Moddergat), Burgemeester J.L. Oosterhof, (voorzitter plaatselijke commissie), Joh. Elzinga, Marten Buurmans, P.E. Tegelberg, (voorzitter NZHRM), Kl.Tj. Elzinga, (voerman). V.l.n.r. middelste rij: Einte Post, Kl. H. Dijkstra, Kl. v.d. Zee, (broer van Sape), Gooitzen S. v.d. Zee, (schipper), Jan P. Visser, Jac. de Vries, Aant C. Post, Gooitzen Basteleur, (bontmuts) V.l.n.r. voorste rij: Dirk Visser, Pieter Holwerda, Th. Groen, Auke Buurmans. Links aan de zijkant staan nog 2 mensen en 2 kinderen. Achter de boot een paal met een stormsein. 

De foto bevindt zich in de collectie van Nationaal Reddingmuseum ‘Dorus Rijkers’ in Den Helder.

In dezelfde collectie zitten ook foto’s uit 1940 van de Moddergatster redders K.H. Dijkstra en Gooitzen S. van der Zee.

 Posted by at 18:36

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.