feb 102011
 

Mijn achterneef Hetto mailde me gisteren met een nieuw artikel voor ons verenigingsblad De Sneuper. Als het een beetje mee zit kan deze al in het maartnummer geplaatst worden. Vandaag las ik het pas goed door en ontdekte dat hij een nieuwe tak van onze stamboom had ontdekt. Wat was het geval? Onze overgrootvader Bauke had een zus, Baukje, die getrouwd was met Gerrit Oebeles van der Woud. Toen rond 1889 de arbeidsperspectieven in Noordoost Friesland slecht waren en de Argentijnse regering gratis land en de overtocht aanbood besloot de familie te emigreren. En dat deden diverse families uit Noordoost Friesland. Vandaar dat ook weer vrij veel van onze leden onderzoek doen naar de Emigratie naar Argentinië. De nakomelingen van Gerrit van der Woud zullen wel snel gemerkt hebben dat Spaanstaligen de v als een b uitspreken. Men ging er toe over om de naam als Fanderwud te schrijven, wat waarschijnlijk fonetisch in het Spaans het dichtst bij de oorspronkelijke naam lag. Over de details van de familie kunt u dus binnenkort in de Sneuper meer lezen. Inclusief foto van een Van der Woud, sorry Fanderwud,  die sterk op mijn vader lijkt.

 Posted by at 00:26

  4 Responses to “Hoe Van der Woud in Fanderwud veranderde”

 1. Hola mi nombre es Romina Fanderwud y encontré este artículo que habla sobre mi familia aquí en Argentina. Nosotros sabemos de nuestra procedencia holandesa pero no tenemos ningún dato ni contacto de nuestra familia en aquellos lugares. 

  ¿podrán facilitarnos más información? o alguna persona con quien contactarnos?

  Desde ya muchas gracias!

  Estamos sorprendidos con el hallazgo de esta nota!

  Saludos!

  Romina

   
 2. Reageer: Hola, creo que somos familiares y que la nota que encontramos habla de nosotros, porque no hay otra familia de apellido Fanderwud, escrito así, en Argentina. Mi abuelo vino junto a su madre y su abuela desde Holanda, pero quedó huérfano de pequeño y falleció joven, así que no sabemos nuestra historia familiar en Holanda. Nos gustaria contactarnos si somos nosotros. Gracias. Claudia

   
 3. I’m one of the argentinian Fanderwud. How can we contact our family in Netherlands?

   
 4.  

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.