jan 072011
 
Twaalf websites over geschiedenis zijn genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs 2010. Die wordt op maandagmiddag 24 januari aanstaande uitgereikt door historicus en columnist Thomas von der Dunk in het Stadsarchief Amsterdam. De prijs is een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad. De jury bestaat uit Bas Broekhuizen, Corrie Gerritsma en Hilde Pruis.
In de categorie Historische Verenigingen bestaat de shortlist uit de volgende 3:
  • Historische Vereniging Noordoost-Friesland (dit Sneuper Dokkum blog)
  • Historische Kring D’Oude School
  • Historische Vereniging Hasselt
Er zijn nog 3 andere categorieën met ook elk 3 kandidaten
  • Musea
  • Archieven
  • Themasites

De indeling in categorieën lijkt me zinvol. Musea, archieven en themasites hebben immers vaak betaalde full-time werknemers en diverse sponsors, daar waar verenigingen het van vrijwilligers, vrije tijd en gratis online software moeten hebben. Zo hebben aan de mooie themasite Klim naar de vrijheid- Engelandvaarders zo’n 20 mensen meegewerkt en is het budget door 4 gerenommeerde sponsors/fondsen bijeengebracht.
 
Zie voor meer details het persbericht van het Historisch Nieuwsblad.

 Posted by at 19:13

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.