jan 132011
 

Sneuper Reinder Postma kondigt een nieuw boek aan over de Tweede Wereldoorlog in Noordoost Friesland. Het voornemen is dat in april  DE OORLOG EEN GEZICHT GEGEVEN deel 2, Kollumerland in de periode ‘40 – ‘45, zal verschijnen met een uitbreiding naar de Indiëgangers.

Dit deel twee staat volledig op zich zelf en is los van deel 1 te lezen (de aankondiging van het vorige deel meldden we hier ook op het blog). Het voornemen is dat het 33 nieuwe verhalen zal bevatten over allerlei verschillende onderwerpen, rond de 240 pagina’s en met ca. 200 foto’s geïllustreerd.
Enkele teksten stonden eerder in het Nieuwsblad van Noord-Oost Friesland, de meeste zijn helemaal nieuw en niet eerder gepubliceerd.

De verhalen spelen zich af in de gemeente Kollumerland of het zijn inwoners uit de gemeente Kollumerland die elders iets hebben meegemaakt in de oorlog. Bewoners komen aan het woord uit plaatsen als Augsbuurt,Munnekezijl,Westergeest,Kollumerzwaag, Zwagerbosch/ Veenklooster,Kollum, Burum, Oudwoude,Westergeest / Triemen, Kollumerpomp en Zandbulten.

In vrijwel alle gevallen hebben betrokkenen of nabestaanden van betrokkenen een bijdrage geleverd bij het tot stand komen van de verhalen zodat er min of meer ego-documenten met grote historische waarde zijn ontstaan.

Dit deel twee is nog meer een samenwerking van Reinder Postma en zijn vrouw Yvonne te Nijenhuis

Ook nu is het mogelijk van te voren op dit boek in te tekenen, wie het boek van te voren bestelt, betaalt de intekenprijs van 25 euro.

Na het verschijnen zal de prijs 27,50 euro bedragen.

Bestellen kan door een mail te sturen of te bellen naar Reinder Postma in Oudwoude.

 Posted by at 11:18

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.