dec 162010
 

De site van Tresoar met nummerbewijzen van auto’s en motoren uit de periode 1906-1951 heeft nu bij 2.500 kentekens foto’s geplaatst. Daar zitten hele mooie tussen, en uiteraard ook diverse uit Noordoost Friesland.
Het eerste kenteken, B-1, werd in tweede instantie uitgegeven aan Auke Spyksma uit Birdaard. Van de auto van Pieter Lubberts Visser uit Ee is bijgaande foto in de database opgenomen. Hij gebruikte de auto als taxi. De mensen uit Ee waren er blijkbaar vroeg bij want ook Jarl Ruinen, Andries Brouwer en Gerrit Jans Wijkstra hadden een laag nummer. Als u zelf een foto herkent of er een beschikbaar heeft dan kunt u dit aan de database laten toevoegen. Bij commentaar kan dat direct!

 Posted by at 22:08

  3 Responses to “Kentekens Friese auto’s 1906-1951 met foto’s”

 1. Goedemiddag,
  Ik heb een foto van een Ford truck 1947/48 het nummer op die op is B5869.
  Er staat een vader van een goed vriend van mij op. (naam en geb datum bekend)
  Kunt U mij vertellen hoe ik er achter kan komen aan wie dit nummer is uitgegeven.
  De persoon die op de foto staat is de chauffeur in dienst van een expeditie bedrijf.met het B 5869
  Mvg,
  J Noordermeer

   
 2. Reageer:

   

 Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.